ProFilter Hungary Kft - professzionális vízkezelés -

Ipari és háztartási berendezések - értékesítés - szakszerviz-
 
   Főoldal      Információk      Érdekességek vízről
A víz a világ egyik legjobb oldószere. Szinte megszámlálhatatlan anyagot képes valamely mértékben oldani illetve elegyedni vele.
Kémikusi szemmel nézve ivóvizünk sokösszetevős híg oldatnak tekinthető.
 
Vízkörülményeink napjainkban:
A földi élet egyik legriasztóbb veszélye a tiszta ivóvíz hiánya. Több fejletlen országban szennyezettebb vizet isznak, mint amit Európában a kocsimosáshoz használnak. Japán legrosszabb vize Osaka, és Fukuoka városban található. Az ivóvizet "szennyvízből" állítják elő, óriási mennyiségű klór-fertőtlenítés után, szennyezett folyókat tisztítanak meg csapvíz előállítására. A kezelt szennyvizet folyókba engedik, majd valahol az alsóbb szakaszon egy másik ország vagy település ivóvizet állít elő ismételt fertőtlenítés után. Gondoljunk bele, hogy az ivóvizünket adó folyó felső szakaszán hány gyár és kórház létezik? Követve a víz természetes körforgását a kórházakból és gyárakból származó csatornavízből is juthat az ivóvízbe. Kedvezőbb helyeken nem a folyókból homok-talajrétegeken át megszűrt hanem fúrt kutakból védettebb rétegekből (általában védőzónát kijelölve a kút körül) érkezik az ivóvíz. Egyre mélyebben szennyeződik a föld ezért mélyebb kutakat fúrnak hogy a vizsgált kémiai elemek, anyagok megfeleljenek a határértékeknek. (de mi van a nem vizsgált anyagokkal?)
A vízcsövek veszélyei : A vegyi anyagokat tartalmazó csapvíz különböző anyagú csöveken keresztül érkezik hozzánk. A vascsövek néhány év alatt rozsdásak lesznek. A vízben szállított vegyszerek a csövekből alkotórészeket is kioldanak, amik a szervezetbe kerülve a kárt tovább fokozzák. Új otthon kialakításakor ezért fontos a vízcsövek megválasztása. A csapvíz vegyianyag tartalma további mérgeket old ki a vízcsövekből.Algásodás is gyakran előfordul főleg a kis átfolyású műanyag csőszakaszokon.
Biztonságosak-e a felszín alatti vizek és az esővíz?
Napjainkra már a felszín alatti vizeink nagy része is elszennyeződött. A modern ember ipari tevékenysége által keletkezett szennyeződések a talajba és talajvízbe is bejutottak. Ma már nem tudni mi minden kerül az ivóvizet adó rétegekbe. Az eső sem kivétel a szennyeződéstől. Az európai eső savas. Európa és a világ más tájairól származó gyárak füstjéből kioldódott vegyi anyagok szennyezik az esővizet is. A savas eső legfélelmetesebb következményét a kiszáradt és elpusztult fákon és növényeken láthatjuk. Mivel a Földön az élethez szükséges oxigént a növényzet termeli, mondhatjuk, hogy minden élőlényt a növények látnak el élettel.
A klór károsító hatásai A csapvizet klórral fertőtlenítik. A fertőtlenítés az ember bélrendszerében káros és létfontosságú szervezetbarát baktériumokat is (pl. Bifidus) elpusztítja. A kártékony baktériumok, nagyobb életerejük folytán rezisztensebbekké, ellenállókká válnak a klórral szemben, melynek eredménye, hogy könnyedén felülkerekednek a jótékony baktériumokkal szemben. A jótékony baktériumok hiánya miatt indulnak meg az erjedési folyamatok, és kellemetlen szagú gáz, széklet keletkezik.
 
Országos Tisztiorvosi hivatal hírlevele 2003.április.(lásd18-19-oldal!)
"A kemizáció kockázata. A vegyi anyagok lehetnek tűz- és robbanásveszélyesek, környezetkárosítóak, egészségkárosítóak; a két vagy három tulajdonság és az ezekből származó kockázatok esetenkénti kombinációjával is kell számolni.
A 2000-s évek elején(!) a kereskedelmi forgalomban lévő vegyi anyagok száma
már meghaladta a 130 000-t, a regisztráltaké a 13 000 000-t. Az előbbiek száma évente 400-1 000 új tétellel növekszik, az utóbbiak számának évi növekedését pontosan nem ismerjük. A különböző márkaneveken (fantázianevek) forgalomba hozott készítmények számát 4 millióra becsülik. A készítmények összetétele általában ipari titok, a „fogyasztók” (lakosság, egészségügy, környezetvédelem stb.) körében gyakran ismeretlen.
Mindehhez az alábbi kiegészítéseket kell hozzátenni:
az átfogóan vizsgált (tesztelt) és ismert vegyi anyagok száma alig több mint 2 000(!), de még a kielégítően ismert hatású vegyi anyagok száma sem több mint 60 000;
– a WHO definíciója szerint minden egyes vegyi anyag potenciális kóroki
tényező; ez azt jelenti, hogy a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több!),
mint kóroki tényezők sokszorosan haladják meg az eddig ismert valamennyi
emberi megbetegedés ismert kóroki tényezőinek számát."

Vajon az általunk és elődeink által használt rengeteg vegyi anyagból kizárhatóan nem juthat bele az ivóvízünkbe semmi? Valószínűleg naiv feltételezés.

TUDTA? Az ivóvizek kötelező kémiai vizsgálata során a vonatkozó törvényben előírt 58?(valamint a külön kért)kémiai anyagok mennyiségét határozzák meg. (kimutathatósági határig.) Tehát a vizsgálat során NEM az összes H2O molekulán kívüli kémiai anyag kerül meghatározásra a mintában!!
 
Hogyan védekezhetünk a civilizációs mérgek ellen?        VAN MEGOLDÁS!
 
Vizünket azonban ma már korábban csak az NASA (űrhajósok: tiszta ivóvíz a kondenzvízből és vizeletből)és a hadseregek (ivóvíz atom-vegyi-biológiai fegyverekkel szennyezett vízből) által is használt Reverse Osmosis(fordított ozmózis) technológiával tudjuk otthon tisztítani.
Több országban használják a reverse osmose-eljárást a helyi vízszolgáltatók
Például Berlin ivóvízellátásában, Svédországban, Egyesült Államok több államában, Telaviv ivóvízellátása a tengervízből, lehetne még folytatni a sort)
 
Az ozmózisnak az a fizikai elve, amivel a testünk cellái táplálják magukat, beburkolva egy féligáteresztő membránba, a cellák kiszűrik a táplálékból és ásványi anyagokból amire szükségük van, és eltávolítják azokat, amelyeket nem használnak.Az ozmózis elv "megfordításával" a H2O molekulánál nagyobb szennyeződések igen nagy hányada(95-98%-a) eltávolítható a vízből!
 
Az otthoni REVERSE OSMOSIS rendszerű víztisztítás a legbiztonságosabb az egészséges víz előállítására. Tisztítás után vissza kell pótolnunk az ásványi anyagokat ahhoz, hogy a víz valóban hidratáljon. Ha a szerveztünk rendszeres hidratálását és átmosását elektrolitokban gazdag lúgos vízzel végezzük, kevesebb az esély, hogy a mérgek bejutnak a szervezetbe, és kárt okoznak. 
 
 
 
 
Hasonló termékeket forgalmazó cégek:
 
Tesztelje árainkat! Írja be a keresőmezőbe a keresett termék típusát vagy pl: vízionizátor, lúgos víz, háztartási lúgosító, vízlágyító, aquafilter, vízkő, fordított ozmózis, zuhanyszűrő!                                                                 Visszajelzését köszönettel fogadjuk!